Chef Bjorn Massop

Chek-kok Bjorn Massop, geboren en getogen in de Achterhoek, heeft onder meer als chef-kok ruime ervaring opgedaan bij de sterrenrestaurants De Zwethheul en Basiliek en bij het 5-sterrenhotel De Echoput. De enorme gedrevenheid voor het vak en passie voor de Achterhoek hebben Bjorn voor 2018 het prestigieuze lidmaatschap van Jeunes Restaurateurs (JRE) opgeleverd. 

‘Waarom zou je producten uit het buitenland laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?’ Aandacht voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen: een poelier en een slager die niet alleen het ‘meest gewilde’ stukje vlees aanbieden, maar juist met gepaste waardigheid àlles van het dier gebruiken, brood gemaakt van oerHollandse ingrediënten, verse kruiden – het liefst uit de vrije natuur – letterlijk van ‘boer tot bord’.

Chef Bjorn Massop kookt hedendaagse gerechten vanuit een klassieke basis met een Achterhoekse twist, hij probeert zijn ingrediënten zoveel mogelijk uit de lokale natuur te halen. De wens om uit te breiden met een eigen Stadslandbouw lijkt in vervulling te gaan. Er wordt gebouwd aan een culinaire Achterhoekse oase waar de weg verkort wordt van de boer tot het bord. Respect voor de seizoenen en duurzaamheid staan bij onze chef hoog in het vaandel.

Chef Bjorn Massop