HOTEL VILLA RUIMZICHT

Waar Achterhoekse gastvrijheid en aandacht voor ambacht samenkomen

Monumentale Villa in de Achterhoek

In ons karakteristieke, monumentale hotel in de Achterhoek is het puur genieten. De exclusieve ambiance en de tuinen ademen verhalen die ver teruggaan in de tijd. Het hotel en de chef-kok daarentegen zijn eigentijds. Hotelkamers met een moderne, luxe inrichting, sfeervol en met een thema. Een chef-kok die culinaire hoogstandjes met prachtige en verantwoorde streekproducten combineert bij Restaurant Lokaal. Daarnaast geniet je de hele dag door van onze gezellige horeca. Zoek je een restaurant in Doetinchem of wil je lekker een weekendje weg in de Achterhoek? Kom dan genieten bij Villa Ruimzicht. We zijn meer dan een hotel voor een onbezorgd verblijf, we bieden je een belevenis.

Ervaar het historische hotel, Restaurant Lokaal, de sfeervolle lounge, het zonnige terras, het arboretum én het comfort van een luxe, eigentijds hotel in de Achterhoek.

Boer-tot-bord bij Restaurant Lokaal

Heb jij al kennis gemaakt met Restaurant Lokaal? Ons restaurant neemt je mee in een reis door de Achterhoek met smaken van lokale agrariërs. Het hele menu is dan ook geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten. Kies voor 6 of 9 impressies waarbij alle smaken langskomen of kies zelf het lekkerste van de à la carte kaart.

Heerlijke hotelarrangementen

Voor iedere Achterhoekliefhebber hebben wij een passend arrangement in de aanbieding. Van heerlijk 2, 3 of zelfs 4 dagen fietsen tot een hole in one op één (of twee) van onze Achterhoekse golfbanen. Ook voor de culinaire liefhebber hebben wij fijn aanbod. Samen met Orangerie de Pol of ‘gewoon’ uitgebreid genieten van 9 impressies bij Restaurant Lokaal. Graag meerdere hotels ontdekken? Ga dan lekker struinen door Doetinchem of pak de auto naar Wageningen en Arnhem. Reden genoeg eens terug te komen als je niet kunt kiezen!

Unieke thema kamers

IMG_0976

Lifestyle kamer
IMG_1361

Waterpret kamer
IMG_4480 (1)

Boetiek kamer
IMG_0928

Familie kamer

HOTEL FACILITEITEN

Gratis parkeren

Strijk & Was service

Restaurant Lokaal

Bos op 5 min. loopafstand

(Elektrische) Fietsverhuur

Omringd door arboretum

Centrum op 5 min. loopafstand

Laadpaal aanwezig

Internationale prijs voor Bjorn Massop

Het Achterhoekse ‘boer-tot-bord’ concept van restaurant Lokaal is in 2022 opnieuw bekroond met een prijs: de JRE Taste of Origin Award. Wat zijn we trots op Bjorn en zijn keukenbrigade! Ze hebben hier keihard voor gewerkt. Lees meer over restaurant Lokaal op onze website.

Groene Michelinster voor Lokaal

“In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. Het menu is geïnspireerd door de seizoenen en de lokale vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten.”

ETEN BIJ

Intens genieten van prachtige, eerlijke gerechten met mooie wijnen? Restaurant Lokaal is ons unieke restaurant in Doetinchem. Bijzonder en bewust. De meeste producten komen uit de regio en zijn met zorg geselecteerd door onze chef-kok Bjorn Massop. Waarom producten uit het buitenland laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen? Een poelier en een slager die het ‘meest gewilde’ stukje vlees aanbieden én met gepaste waardigheid alles van het dier gebruiken. Brood gemaakt van oer-Hollandse ingrediënten en verse kruiden, het liefst uit de vrije natuur. Uit eten in Doetinchem bij Hotel Villa Ruimzicht en Restaurant Lokaal is genieten van een ‘boer tot bord-ervaring’. Restaurant Lokaal werd in 2021, 2022 en 2023 bekroond met een Groene Ster door Michelin. Een erkenning voor Chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Zaken doen

De bevlogenheid van onze mensen en de charme van onze Villa maken de ruimtes van Villa Ruimzicht een unieke vergaderlocatie in de Achterhoek. Teambuilding, vergaderen in een hotel, een zakelijke lunch of een diner, we bieden alle faciliteiten en ruimtes voor een succesvolle zakelijke bijeenkomst. Twee bijzondere en authentieke restaurants, een unieke geschiedenis, een prachtige uitstraling en uitstekende bereikbaarheid. Inspiratie, vakmanschap en gastvrijheid vormen bij Hotel Villa Ruimzicht de basis. We stimuleren samenwerkingen en het delen van kennis. Bezoek onze veelzijdige locatie voor vergaderingen en feesten met hoogwaardige gastronomie. Maak gebruik van onze vergaderarrangementen of combineer onze vergaderlocatie met onze hotelfaciliteiten.

ACHTERHOEK

Overnachten in de Achterhoek betekent ‘uutbloazen’ en op verhaal komen. Je geniet van de vakantie en de natuurlijke omgeving en komt volledig tot rust. De Achterhoek biedt een prachtige omgeving met eindeloos veel afwisselende fietspaden met mooie vergezichten, landhuizen en kastelen. De no-nonsense mentaliteit zorgt ervoor dat iedereen zicht thuisvoelt!

ee2e08dcc0f2b9e472eee9a13df2934b1b0c5ba3_large

WAT VINDEN ANDEREN VAN ONS HOTEL?