Kookworkshops

Leren koken van onze chefs?

Treed in de voetsporen van een echte chef. Je krijgt van ons de recepten en ingrediënten en daar gaan jullie zelf mee aan de slag. Je zult moeten proeven, tellen, rekenen, inschatten, voelen, ruiken en uiteindelijk word je beoordeeld door de rest van het team, net zoals in een professionele keuken. Maar maak je geen zorgen, er is altijd een echte chef in de buurt die je om raad kunt vragen. Onze kookworkshops zijn erg leuk om te doen na een (lange) dag vergaderen en voor vriendengroepen, kookgekken of familie’s.

Voor een optimale kookbeleving hanteren wij een minimum van 8 en een maximum van 16 personen.  Onze kookworkshops duren ongeveer 3,5 uur waarvan je 1,5 tot 2 uur aan het koken bent. Je kunt de workshop iedere dag op elk gewenst tijdstip tussen 12:00 uur en 20:00 uur (aanvangstijden) reserveren €57,50 p.p. (exclusief dranken) Reserveren voor onze kookworkshops kan via info@hotelvillaruimzicht.nl.

Vegetarische kookworkshop

het hele jaar

Hip en verantwoord: vegetarisch eten. 100% vlees en vis afzweren of als flexitariër af en toe een vis- of vleesloze dag inlassen. Onze koks leren je dat dit helemaal geen straf hoeft te zijn… Tijdens deze workshop ga je een drie gangen diner bereiden met uitgebreide uitleg over herkomst van de producten.

Ravioli

met geitenkaas, koolrabi en een groene appel dressing met wilde kruiden

***

Beet Wellington

de klassieker, maar dan vegetarisch met paddenstoelen jus

***

Wortel

compote met sinaasappel en luchtige honing-mosterd

Wild kookworkshop

oktober – januari

Tijdens de Wild workshop demonstreren onze chefs hoe je een ree dient te ontleden. Waarna er met de onderdelen van de ree onderstaande gerechten wordt gekookt.

Ree lende
dungesneden met gepocheerd kwartelei, beurre noisette, bloemkool blad en krokante kappertjes

***

Reeschouder
als rollade met in de oven geroosterde bloemkool

***

Reebout
met gepofte rode kool

***

Reerug
op het karkas gebraden reezadel met ree jus met kruidnagel

Pasta kookworkshop

het hele jaar

Tijdens deze workshop ga je zelf pasta maken met een professionele pastamachine én op een manier dat je het thuis ook prima kan nadoen! Dit is je basis en hierna ga je aan de slag met onderstaande klassieke Italiaanse gerechten. Tot slog mag je je eigen creativiteit de vrije loop laten door met een breed scala aan ingrediënten zelf smaken te combineren om zo de medecursisten te imponeren met je eigen creatie!

Tortellini

met blauwe kaas en walnoot met groentebouillon en eekhoorntjesbrood

***

Pasta bonen

met ansjovis

***

Pasta pomodoro e parmigiano 

***

Pasta di…..

Masterclasses

speciale edities

Wil je zelf wat inspiratie opdoen? Je kunt je individueel inschrijven voor onze Masterclasses. Deze zijn een aantal keer per jaar en hebben altijd een leuk thema.