Kookworkshops

Leren koken van onze chefs?

Treed in de voetsporen van een echte chef. Je krijgt van ons de recepten en ingrediënten en daar gaan jullie zelf mee aan de slag. Je zult moeten proeven, tellen, rekenen, inschatten, voelen, ruiken en uiteindelijk word je beoordeeld door de rest van het team, net zoals in een professionele keuken. Maar maak je geen zorgen, er is altijd een echte chef in de buurt die je om raad kunt vragen. Onze kookworkshops zijn erg leuk om te doen na een (lange) dag vergaderen en voor vriendengroepen, kookgekken of families.

Voor een optimale kookbeleving hanteren wij voor de Wild en Lokaal kookworkshops een maximum van 12 personen. Voor de BBQ kookworkshop hanteren wij een maximum van 25 personen. Voor al onze kookworkshops is het minimum 8 personen.

 

Onze kookworkshops duren ongeveer 3,5 uur waarvan je 1,5 tot 2 uur aan het koken bent. Je kunt de workshop iedere dag op elk gewenst tijdstip tussen 12:00 uur en 20:00 uur (aanvangstijden) reserveren. De kosten van de kookworkshop zijn exclusief dranken. Reserveren voor onze kookworkshops kan via info@hotelvillaruimzicht.nl.

BBQ Workshop

het hele jaar

Zelf aan de slag met de Rolls Royce onder de barbecues: de Oklahoma Joe. Onze chefs leren jou graag alles over barbecueën; hoe je het beste de temperatuur kunt beheersen, wanneer je weet wanneer de garing juist is en veel meer. Na gedane arbeid moet al dat lekkers natuurlijk geproefd worden.

Zalm | Jack Daniels | Gemarineerde venkel

***

Hasselback potato | Droge worst | Creme Fraiche

***

Sukade | Spitskool | Ansjovisboter

***

Ali 61 | Burger | Pickles | Brioche | Suikersla

Wild Workshop

het hele jaar

Word jij er al WILD van? Trommel snel 7 (of meer) vrienden, familieleden, buren, collega’s op en boek voor je groep een onvergetelijke WILD workshop. Je kunt je ook individueel inschrijven voor één van onze WILD masterclasses. De workshop start met een demo van de ontleding van de ree.

Dungesneden ree rugfilet met kappertjes dressing

***

Wild stoofpotje

***

Reebout met gepofte rode kool en ree jus

Lokaal Workshop

het hele jaar

Chef-kok Bjorn Massop staat bekend om zijn aandacht voor streekproducten, duurzaamheid, milieu en het ambacht van zijn vak. Als Chef van Lokaal voelt hij zich verantwoordelijk voor een bijdrage aan een betere wereld. Graag leert hij (of één van zijn ervaren collega’s) jullie de fijne kneepjes van het vak. Na deze workshop zet jij zelf een, geheel vegetarisch, groene ster diner op tafel!

Tortellini | Geitenkaas | Koolrabi | Tuinkers crème

***

Beet Wellington | Shiitake | Spitskool

***

Luchtige chocolade | Timut peper | Espresso Martini

Masterclasses

speciale edities

Naast kookworkshops organiseren we meerdere keren per jaar MASTERCLASSES. Hiervoor kun je je individueel inschrijven. Deze masterclasses geven wij op zondagmiddagen van 14.30 tot 18.30 uur. Individueel inschrijven kan op de aangegeven data, de masterclass gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Heb je zelf al een groepje van minimaal 8 personen bij elkaar, dan kun je de masterclass op elk gewenst moment exclusief voor jouw groep reserveren.