Kookworkshops

Leren koken van onze chefs?

Treed in de voetsporen van een echte chef. Je krijgt van ons de recepten en ingrediënten en daar gaan jullie zelf mee aan de slag. Je zult moeten proeven, tellen, rekenen, inschatten, voelen, ruiken en uiteindelijk word je beoordeeld door de rest van het team, net zoals in een professionele keuken. Maar maak je geen zorgen, er is altijd een echte chef in de buurt die je om raad kunt vragen. Onze kookworkshops zijn erg leuk om te doen na een (lange) dag vergaderen en voor vriendengroepen, kookgekken of familie’s.

Voor een optimale kookbeleving hanteren wij een minimum van 8 en een maximum van 16 personen.  Onze kookworkshops duren ongeveer 3,5 uur waarvan je 1,5 tot 2 uur aan het koken bent. Je kunt de workshop iedere dag op elk gewenst tijdstip tussen 12:00 uur en 20:00 uur (aanvangstijden) reserveren €57,50 p.p. (exclusief dranken) Reserveren voor onze kookworkshops kan via info@hotelvillaruimzicht.nl.

BBQ workshop

mei – september

Zelf aan de slag met de Rolls Royce onder de barbecues: de Oklahoma Joe. Onze chefs leren jou graag alles over barbecueën: hoe je het beste de temperatuur kunt beheersen, wanneer je weet dat de garing juist is en veel meer. Na gedane arbeid moet al dat lekkers natuurlijk geproefd worden!

Zalm
Jack Daniels | Gemarineerde venkel

***
Beercan Chicken
Lavendel | Honing | Rozemarijn

***
Hasselback Potato
Droge worst | Creme Fraiche

***
Sukade
Spitskool | Ansjovisboter

***
Ali 61
Burger | Pickles | Brioche | Suikersla

Wild workshop

oktober – januari

Tijdens de Wild workshop demonstreren onze chefs hoe je een ree dient te ontleden. Waarna er met de onderdelen van de ree onderstaande gerechten wordt gekookt.

Ree lende
Dungesneden gepocheerd kwartelei | Beurre noisette | Bloemkool blad | Krokante kappertjes

***
Reeschouder
Als rollade met in de oven geroosterde bloemkool

***
Reebout
Met gepofte rode kool
***
Reerug
Op het karkas gebraden reezadel | ree jus met kruidnagel