Actief

Fietsen of wandelen in de Achterhoek. Dat betekent: na elke bocht verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier. En met alle filmpjes, foto’s en tips die je onderweg op je smartphone binnenkrijgt, wordt het alleen nog maar boeiender! Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een knooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Bekijk de Achterhoek Routes App voor recente routes! 

Fietsroutes

De Achterhoek is door de fietsbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland! Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, kastelen en meer.. Huur een fiets en geniet van de prachtige fietsroutes.

Wandelroutes

Het coulisselandschap van de Achterhoek zorgt ervoor dat wandelen hier een must is. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige omgeving.

Groepsactiviteiten

Samen met de vrienden of met de hele familie lekker actief bezig zijn? In de Achterhoek zijn er tal van mogelijkheden..

Sport & Actief

Als je denkt dat de Achterhoek alleen maar bestaat uit rust en ruimte dan heb je het mis! Voor een beetje actie en sportiviteit zit je hier helemaal goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Klimbos in Ruurlo? Een Vesper toer of het water op met een kano.