Culinair

Naast dat je natuurlijk heerlijk kunt eten in onze eigen Villa, begrijpen wij dat jullie ook graag op pad willen en nieuwe hotspots willen ontdekken. Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden! Zo staat het najaar en de winter in het teken van Wild eten in de Achterhoek. Maar ook in de andere jaargetijden is er genoeg te beleven op culinair gebied. Zie hieronder onze tips!

LEV By Mike

LEV By Mike

Niet bij zee maar aan het strand! Een prachtige Lodge op een prachtige locatie. Met uitzicht op een prachtig natuurlijk zwembad, gelegen in het midden van het bos, vindt u het paradijs in de Achterhoek. Mike:” Gasten een onvergetelijke avond bezorgen, dat is waar het mij elke dag opnieuw om te doen is. Koken is zoveel meer dan in een pannetje roeren. ‘Werelds’ koken met producten uit eigen streek, dat geeft zo’n voldoening. Als keukenteam steken we de koppen regelmatig bij elkaar en bespreken we nieuwe ideeën. Is een gerecht niet helemaal wat we ervan verwachten dan gaat het terug en doen we het opnieuw. Zoals met veel dingen gaat het om de totaalbeleving, op momenten waarop alles klopt en je zaak kolkt van gezelligheid, creëer je herinneringen.

Wijngaard Deutinghem 838

Wijngaard Deutinghem 838

Sinds 2006 bestaat er in Doetinchem, het hart van de Achterhoek, een prachtig stuk nieuwe natuur. Tegen de Kruisbergse bossen aan ligt hier, verscholen achter de tuinderij van de Wedeo en tegen de oevers van de Oude IJssel aan, Doetinchems eerste professionele wijngaard met de naam “Wijngaard Duetinghem 838”. Waarom hebben wij voor die naam gekozen? In het stadsarchief van de gemeente Doetinchem staat dat de eerste notering van de stad Doetinchem in het jaar 838 was en wel onder de vermelding van: “Villa Duetinghem”.

LEV Foodbar

LEV Foodbar

LEV staat voor liefde voor mooie gerechten die allemaal de grootte van een tussengerecht hebben, eerlijke streekproducten, speciaal biertjes, top wijnen en oprechte gastvrijheid. LEV is eigenzinnig, stoer, vriendelijk, gul, sophisticated, uitgesproken, gaat voor kwaliteit, houdt van de Achterhoek, heeft lef en viert het leven. In LEV geeft Mike Vrijdag zijn signature aan de gerechten en is Marlon Natrop het gezicht van de FoodBar. Voor koffie of thee met heerlijke patisserie, loungen & lunchen, een borrel tussendoor of serieus uit eten met een tafel vol verse, pure, ongecompliceerde gerechtjes.

Van Mien

Eetwinkel van Mien

Van Mien!
Pure en verse streekproducten vind je allemaal in één winkel in Doetinchem. Met van Mien wordt het allerbeste van lokale boeren, tuinders en ambachtslieden gebracht naar Doetinchem. Monique & Liesette zijn supertrots op alle eerlijke en heerlijke producten uit het eigen Achterland. Versér en lekkerder kan toch niet? Bovendien versterken we met de inkoop bij lokale producenten de economische slagkracht in Achterhoek en Liemers. Een gezonde ontwikkeling, waar we allemaal beter van worden. Voor groente&fruit, vlees, zuivel en sappen en dranken moet je naar Van Mien.